Pályázataink

Kiadónk által indított pályázatokról az alábbiakban tudsz tájékozódni.

Kedves szerzők, pályázók!

 

  1. január 1-én elindul kiadónk első kisregény-író pályázata! A pályázat beadási határideje: 2023. augusztus 31-e, éjfél. 

Választható témakörök:

– Keleti hadjárat a mai Ukrajna és Oroszország területén. Példa: A Kijevi Rusz létrejötte

– Betörések Angliába, kezdve a 793-as lindisfarne-i kolostor elleni támadással a 865-ös első invázióig

– Angliai invázió: 865-895

– Második angliai invázió: 980-1066

– Párizs ostroma: 885-886

A pályázatnak HÁROM győztese lesz!

A pályázat csak elsőre tűnhet egysíkú feladatnak, mert valójában számos oldalról feldolgozható egy olyan történet, amelynek a központi eleme a vikingek hódításai. Számtalan oldalról megközelíthető a témakör, legyen ez akár egy, a támadó hadseregben szolgáló harcos, aki már semmin sem lepődik meg; egy frissen hadra fogott legény a védők soraiban, aki először találkozik az iszonyattal; egy apáca, pap, egy gyógyító, vagy akár csak egy hétköznapi ember, aki a sereg közeledtével tapasztalja meg, mi is a háború. Kifejezetten érdekes és egyedi történeteket lehet megalkotni, az ide tartozó szórakoztató irodalom pedig még mindig rejtegethet magában újdonságokat. Nagyon fontos, hogy a történetnek legyen eleje és vége, tehát egy befejezett történetet küldjetek be nekünk, sorozatot ezúttal nem várunk.  Legyetek kreatívak, távolodjatok el a bejáratott sémáktól, a kliséktől, és alkossatok egyedit, mi pedig ezt nagyon fogjuk szeretni. Fordítsatok kifejezetten nagy figyelmet a hangulatra, hiszen egy sablonos sztori is remekül működhet akkor, hogyha az atmoszféra magával ragadja az olvasót. Rengeteg történet azon vérzik el, hogy nincsen hangulata. 100-180 ezer karakter megfelelő teret biztosít ennek megteremtésére. Ez alatt sajnos nem fogadunk írásokat, hiszen érezhetően hiányos, kidolgozatlan művek születnének, mi pedig a legjobbat szeretnénk tőletek és magunktól is. Ne csupán toposzokban gondolkodj! Ne csak erőszaktevő viking hordákat, elcsigázott honvédő harcosokat, szenvedő pórnépet és mindhalálig hűséges királyi lovagokat képzelj el egy ilyen történetbe! Bár nem zárkózunk el a valós személyek megjelentetésétől sem, ilyen esetben szigorúbbak leszünk, hiszen egy történelmi témát feldolgozó pályázatban kiemelt fontosságot kell, hogy kapjon a hitelesség. Így, ha mégis úgy döntenél, hogy egy létező személy történetét meséled el, kérlek, ügyelj arra, hogy ez autentikus formában történjen!

Kérjük, figyelmesen olvassátok el a technikai feltételeket, hiszen csak ezek betartásával tudjuk elfogadni a beérkező pályaműveket! A mű elkészítésére 8 hónap áll rendelkezésre, ez elegendő időt kell, hogy biztosítson mindenki számára. Javasoljuk, hogy az első hónapot töltsétek kutatással, olvasással, frissítsétek fel az eszköztáratokat, hogy az alkotási fázisban semmi se hátráltasson Titeket. Ne kapkodj, hagyj időt magadnak és a történetednek, hogy kiforrja magát. Jegyzetelj, készíts vázlatot, írj szinopszist és konfliktustérképet. Ha bármiben megakadnál vagy segítségre lenne szükséged, írj nekünk nyugodtan, szeretünk okoskodni, hidd el!

Technikai feltételek:

– Kéziratokat kizárólag e-mailben fogadunk! Küldj egy levelet a palyazat@morningstar-publishing.hu címre!

– Amikor e-mailt küldesz, a tárgyba írd bele a saját neved és a novellád címét.
– Írj magadról egy rövid bemutatkozást, ez tényleg ne legyen több 5 mondatnál. Ha voltak korábbi publikációid, linkekkel csatold kérlek, ha nem, az sem baj, de jelezd nekünk!
– Küldj szinopszist! Szinopszis nélküli műveket nem fogadunk

A szinopszisról: A cselekmény összefoglalása röviden, elárul minden fordulatot, felsorol minden szereplőt, a köztük lévő kapcsolatot és konfliktust. Tehát spoilerezz!

– Word és open office fájlokat fogadunk el, minden más kiesik.

– Csak olyan műveket fogadunk el, ami korábban nem volt publikálva sehol!

– A tiniregény, romantikus műfajok automatikusan kiesnek. Ezt vegyétek figyelembe, ne fáradjatok ezek megírásával! Spóroljátok meg az időt magatoknak is és nekünk is!

– Ez egy valóság- és történelemhű pályázat, tehát kizárólag emberek szerepelhetnek a műben! Törpök, elfek, óriások, sárkányok és bármiféle mitikus lények automatikus kizárást jelentenek!

– Az ideális pályamű 100.000 és 180.000 leütés közé esik, ennél hosszabb vagy rövidebb pályaművet csak kivételes esetben fogadunk el; kérlek, már az e-mailben hívd fel erre a figyelmünket! Amennyiben nem jelzed ezt nekünk, a mű automatikusan kizárásra kerül.

– Ügyelj a helyesírásra! Ha nagyon rossz, automatikusan kiesik.

– Az, hogy elküldted számunkra a kéziratod, nem jelenti azt, hogy meg is fog jelenni. Ezt kérlek, fogadjátok el.

– Minden megkeresésre reagálni fogunk, és abban az esetben is válaszolunk, ha a pályaműved nem felel meg. 

– Minden nyertes pályázó 1 db tiszteletpéldányt kap, a kiadvány pedig kapható lesz a Lírában és a kiadó webshopjában is! A megjelenő műhöz semmilyen anyagi hozzájárulás nem szükséges, mi nem kérünk pénzt ezért!

Köszönjük, hogy elolvastad. Sok sikert!