Fodor Gergő

„Ahogy a könyvben, úgy az életemben is központi szerepet játszik a történelem kutatása, megértése, hozzánk közelebbinek és érthetőbbé tétele az emberek irányába.”

 

Gyerekkorom óta foglalkoztat az írás, és talán már azóta nagy vágyaim egyike volt, hogy egyszer kezeimbe vehessem a saját alkotásom. Merek úgy fogalmazni, hogy az álom valóra vált: több éves magamba szívott tapasztalat, tudás, gondolat nyomán írtam meg első könyvem, mely “A tragédia gyermekei” névre keresztelődött, s amely az írói motivációmra egyik legtöbbet ható magyar író, Madách Imre előtt kíván tisztelegni.

Géczi Viktória

„Van-e nagyobb varázslat, mint amikor papírból és egyszerű betűkből régmúlt idők elevenednek meg, emberek, az ő tragédiáikkal és örömeikkel? S a könyvet nézve úgy látjuk az egészet, mintha ott élnénk velük…”

Gyerekkorom óta az olvasás szerelmese vagyok. Tíz évig szenvedélyesen kutattam a Nyugatos költőink munkásságát, megalapítottam a BOOK-ot (Babits Országoninnenéstúl Olvasói Kör), megszerkesztettem az Ezer magyar vers című online sorozatot. Írni már a húszas éveim elején kezdtem. Előbb fanfiction-öket, novellákat, majd közel hét évnyi munka után született meg az első regényem, az Illés öröksége.

 

Buótyik Dorina

„Célom, hogy történelmi-fantasy kalandregényeimmel megismertessem a csodálatos, misztikus ókori Egyiptom világát és szórakoztassam az olvasóimat is egyszerre.”

Gyerekkoromban sosem olvastam egyiptomi történetekről szóló könyveket, vagy nem igazán néztem őket – mégis beszippantott egy-két szakkönyv, és egy mese, ami után úgy döntöttem, hogy megírom az első regényemet. Ekkor 13 éves voltam, de III. Amenemhat rejtélye csak 12 évvel később jelent meg és nem is gondoltam, hogy ebből sorozat válik.